behandlingsformer

Jeg kombinerer en eller flere at følgende behandlingsformer helt afhængig af, hvad jeg finder frem til i undersøgelserne, og hvad du har af ønsker.

Fysioterapi

Som idrætsfysioterapeut har jeg specialiseret mig indenfor skader opstået i forbindelse med sport og motion. Jeg behandler mange karriere mennesker, supermotionister og elitesportsudøvere.

Jeg foretager en grundig kropsundersøgelse, hvor jeg har fokus på din kropsholdning, muskler, sener og led. Derefter undersøger jeg det lokale skades sted.

Jeg undersøger samtidig sundhedstilstanden i dit kropsvæv. Det har stor indflydelse på, hvor hurtigt din opheling kan forløbe.

Udfra undersøgelsen finder jeg frem til årsagen og igangsætter en individuel tilrettelagt behandling.

Jeg kommer også med individuelle anbefalinger i forhold til din ophelling indenfor: Kost, kosttilskud, naturmedicin, øvelser og træning.

Posturlogi & Neurostab

Jo bedre kropsholdning du har, desto bedre respondere din krop og dit system på behandlingerne, plus din krop restituere hurtigere. Alle kroppens led, muskler, sener, organer og nerver får de bedste betingelser for at arbejde med i restitutionsfasen. Dermed kan du hurtigere blive smertefri, få mere energi og forebygge at skaden og ubalancen kommer igen.

Til at genskabe en stærk holdning bruger jeg øreakupunktur og neurostabs. Det er med til at skabe mulighederne for at opnå en optimal bevægelighed i dine led, øger blodscirkulationen, afspænde og genoptræner dine muskler og sener.

Læse mere om neurostaben her:

Neurostaben på din sål.

Neurostaben forstærker signalerne fra dine fødders trykreceptorer, genopretter din fodmuskulatur og giver en naturlig sund kropsholdning.

Under dine fødder er der trykreceptorer, der konstant sender informationer til din hjerne om kropsvægtens fordeling på fødderne. Ved nedsat funktion af trykreceptorerne arbejder fodmuskulaturen ikke optimalt.

Når hjernen får mangelfulde eller uhensigtsmæssige informationer fra trykreceptorerne, vil det give for meget eller for lidt spænding i kroppens muskler. Dette resulterer ofte i at bækkenet trækkes skævt og kan medføre alle typer sportsskader fra lænderyggen til fødderne, samt smerter i resten af rygsøjlen og nakken.

Mange mennesker får at vide, at de har forskellige benlængder og døjer ofte med smerter i fødder, knæ, hofte eller ryg. I mange tilfælde er det dog kun en funktionel forstyrrelse, som kan skyldes en nedsat funktion af fodens trykreceptorer og muskler.

Neurostaben er en chip, der er specielt udviklet til at stimulere den mangelfulde information fra trykreceptorerne. Den har en genoptrænings¬effekt på trykreceptorerne og dermed hele din fodmuskulatur. Hver gang du træder på neurostaben giver den mange tusinder impulser til trykreceptorerne, som stimulerer hjernen til at få føddernes muskler til at arbejde optimalt. Dette har en ”her og nu” genoprettende effekt i din krop, idet hjernen nu får korrekte oplysninger om din vægts fordeling på fødderne.

På længere sigt har neurostaben således en genoptrænende effekt og det anbefales, at du bruger den så meget som muligt.

Neurostaben har en holdbarhed ca. 12 måneder hvorefter en ny undersøgelse vil vise om fødderne er genoptrænede.

Måske har du også behov for en posturologisk undersøgelse?

Neurostaben afhjælper skader og smerter fra den nederste del af rygsøjlen og ned til fødderne. I visse tilfælde er der også skævheder og smerter fra lænderyggen til nakken. Her anbefales det, at du får en posturologisk undersøgelse, så du kan få den rette behandling.

Skævheder i kropsholdningen kan udover fysiske smerter i bevægeapparatet også betyde udfordringer som f.eks. nedsat restitution, øget træthed og mave/tarmproblemer.

Posturologi er et videnskabeligt fag, der omfatter behandling af menneskets postur. Postur er et udtryk for kroppens stilling og holdning. Jo sundere og stærkere kropsholdning du har, desto færre skader vil du få.

 

akupunktur

Jeg benytter akupunktur for at nedsætte inflammation og øge blodcirkulation. To ting, som er helt afgørende for at genskabe balance i organer, nervesystem, hormonsystem, muskler og sener. Akupunktur anvendes også for at fremme dine restitutionenevner.

Akupunktur er meget effektiv til helt generelt at hjælpe kroppens egne naturlige ophelingsevner. Det gælder både fysisk, psykisk og mentalt.

Jeg bruger akupunktur, som et supplement til mine andre behandlingsformer.

Du er altid vekommen til at fravælge akupunktur i mine behandlinger.

Jeg bruger både kropsakupunktur og øreakupunktur.

ernæring

Din mad kan være din medicin. Samtidig kan en “forkert” ernæring gøre dig syg og trist.

Jeg giver dig individuelle råd om kost. Det gør jeg på baggrund af de undersøgelser, jeg foretager. En god kostsammensætning kan være inflammationshæmmende og vævsopbyggende. Modsat kan en “forkert” kost fremme inflammation og øge restitutionstiden.

Hvis du har behov for kosttilskud, vil jeg komme med anbefalinger af, hvilke tilskud der kan bidrage til at øge dine evner til at restituere, holde dig på toppen, nedsætte inflammation, fremme vævsopbygningen og ikke mindst hjælpe til en fortsat forebyggelse.

I nogle sammenhænge kan det være en rigtig god ide at gennemgå et lidt længere detox og opbygningsforløb. Et unikt og individuelt tilrettelagt forløb for at opnå en kraftfuld regenering af dine vitale organer, nervesystem, hormonsystem og din hjerne.

Chokbølge

Nyere forskningsresultater viser at chokbølgebehandling (ESTW-behandling) har en utrolig god effekt på både akutte og kroniske muskel- og seneskader, både med og uden arvæv, så som f.eks.:

Løberknæ.
Springerknæ.
Achillessenebetændelse og arvæv.
Muskel og seneskader og smerter – akutte og kroniske.
Hælspore, svangsenebetændelse, nedsat bevægelighed efter ankelforstuvning.
Ved knogleheling af de mindre led (op til 50% hurtigere ophelingstid).
Smerter eller arvæv som følge af nedsunket forfod.
Tennisalbue.
Golfalbue.
Skuldersmerter og skader med og uden forkalkning.
Arvæv i ryggen.
Halebenssmerter efter fødsel.
Arvæv i mave og tarmregion efter operationer og kejsersnit.

Klinikken benytter den nyeste teknologi indenfor chokbølgebehandling, det betyder at både kroniske og akutte skader kan behandles.

Ydermere kan netop den teknologi jeg anvender, fremme din performance og forebygge begyndende opspænding og skader i dine muskler og sener.

Få at opnå det bedste og hurtigste resultat samt forebygge, at skaden kommer igen, kombinere jeg altid behandlingen med andre behandlingsformer – altid individuelt tilpasset til dig!

Du får altid en grundig undersøgelse og diagnostik inden behandlingen.

Læs mere om forskning for chokbølgebehanlding: www.dskeswt.dk

naturmedicin

Jeg behandler, og understøtter kroppen med følgende typer naturmedicin:

Homøopati

Urtemedicin

Jeg anbefaler naturmedicin, som uden bivirkninger understøtter kroppens egne ophelende og styrkende processer.

vegatest

En vegatest undersøger din krops unikke sundhedstilstand lige nu.

Jeg tilbyder en akuttestning, hvis du har fået en infektion eller andet pludselig opstået.

Jeg tilbyder en mere grundig undersøgelse, hvis du kommer med noget, der har stået på i længere tid. Her vil jeg altid inddrage andre undersøgelsesmetoder.

En vegatestning hos mig, kan teste dig for følgende:

Konkrete anbefalinger i forhold til kostilskud, naturmedicin og homøopati – hvilken type der er bedst for dig og i hvilken mængde. 

Infektioner; Virus, bakterier, svampe og parasitter.

Mave/tarm bakterier;  mangler – ubalancer.

Tungmetals belastninger.

Organ vitalitet.

Hormon vitalitet.

En vegatest er en resonanstest. Den tester dine cellers sundhed og ubalancer. Vegatest maskinen er i EU godkendt og registeret, som et medicinsk udstyr på linje med ultralydsscannere.

En vegatest er helt uden bivirkninger og gør ikke ondt.

Mentoring

I en mentoring tager vi altid udgangspunkt i dine ønsker og behov lige nu.

Der vil altid foregår en eller anden form for mentoring i mine undersøgelser, behandlinger og feedback.

En mentoring hos mig giver dig mulighed for at se, mærke og forstå livets udfordinger i et perspektiv. Et konstruktiv perspektiv, hvor du kan finde den ro og få den kærlige omsorg, der gør, at du kan trække læringen ud og tage ansvar for den del, som du kan gøre noget ved, det giver dig  muligheden for at bevæge dig videre med fornyet ressourcer, livskraft og mod.

Jeg skaber et kærligt og nærværende rum, hvor du altid vil føle dig mødt. Jeg vil altid rumme dig med alt, hvad du er, og alt hvad du kommer med. Hos mig er der ingen dom eller kritik. Jeg skaber plads til livets bevæglser og hjælper dig med at skabe mod til at bryde grænser og træde udaf din komfortzone. Ofte påvirker det os meget på alle mulige forskellige måder at træde ud af vores komfortzone. Jeg støtter dig hele vejen igennem det nye.

En mentoring hos mig kan være få gange eller et længere forløb. Det afhænger af dine ønsker og hvilke livssituationer du ønsker hjælp til. Det kan være livsstilsændringer eller mentale- og psykiske mønstre, der giver udfordringer i forhold til dit lederskab, professionelt, sportsligt eller privat. 

Vores mentale- og psykiskeressourcer og evner afhænger i højgrad også af vores socialearv og miljø. Det kigger vi selvfølgelig på.

Det er også utrolig vigtig, at du har de rette næringstoffer til rådighed i dine celler, hvis du skal have energi og mod til at bryde mønstre fysisk, mentalt og psykisk.

Hvis jeg vurderer, at du har nogle mangeltilstande, vil jeg foretage nogle undersøgelser og anbefale dig optimeringsforslag. 

Afhængig af hvilke mentalte- og psykiskemønstre der blokerer lige præcis din fremdrift i en given situation. Er homøopatien et fantastisk redskab til at underbygge forskellige livsbevægelser. Hvis det er aktuelt i din situation, vil jeg komme med individuelle anbefalinger.

minfulness og krop

Med udgangspunkt i dine ønsker og mine undersøgelser anbefaler jeg, efter behov:

Individuelle øvelser, bevægeformer, sport, meditation, visualiseringer eller åndedrætsøvelser indenfor en eller flere at følgende områder:

Fysioterapi

Kredsløbssport

Bevægelsesmotion

Pilates

Yoga

Meditation

Mindfulness

Ro

BOOK EN TID

Drejer det sig om en akut tid: send SMS eller ring: 6137 1358

Sand Sundhed Danmark

Sand Sundhed Danmark
Businesshouse
Jernbanegade 23B
4000 Roskilde
Rutevejledning

SAND SUNDHED DANMARK

6 + 8 =