Sportsskade Akut

En sportsskade er akut – subakut – fra den dag du har fået den og ca. 3 uger frem.

Jo hurtigere du kommer til undersøgelse, behandling og vejledning, desto hurtigere er du oppe i fuld gear igen. Når en skade er akut, er kroppen allerede naturligt igang med at hele op.
Jeg støtter og skubber den proces, samtidig med at du får redskaber til selv at gøre en indsat, på den måde skaber vi, de optimale betingelser for en hurtig og powerfuld opheling.
 
Udover den fysiske undersøgelse og behandling, bliver du altid vejledt i, hvad du kan gøre i forhold til mad, kosttilskud og naturmedicin for at speede helingsprocessen op. Jo flere sunde inflammationsdæmpende næringsstoffer dine celler har at arbejde med, og jo sundere dit udgangpunktet er, desto mere kraftfuld og hurtig arbejder kroppen med i ophelingsprocessen.
 
Jeg vil anbefale noget generelt i forhold til, hvad jeg der virker fremmende på en opheling. Derudover vil du også få individuelle anbefalinger i forhold til din unikke situation.
 
Delmålsætningen er altid, at få dig hurtigst muligt tilbage til en eller anden form for kredsløbstræning og bevægelse, da det fremmer ophelingen og giver en stor glæde og livsværdi. Lige så snart vi har styr på den akutte fase og kroppen arbejder med, kan vi indføre specifikke genoptræningsøvelser.  
 
 
Et behandlingsforløb med en akut skade er ofte kort og intensivt.
 
Det kan være en god ide at komme i klinikken til en opfølgning efter noget tid, på den måde sikre vi, at der ikke opstår arvæv.  Arvæv øger markant risikoen for, at skaden kommer igen. Samtidig får du opgraderet dine øvelser og vi sikre, at du igen kommer tilbage til fuld styrke i det lokale skades område.
 
Sådan foregår en session.
 
1: Vi tager en samtale, hvor jeg spørger ind til hvor, hvornår, hvordan og hvor du har smerter. Tidligere skader og evt. andre smerter der er opstået.
 
2: Jeg foretager en fysisk undersøgelse af de dele af kroppen, som kan være involveret og afdækker det lokale skadesområde, vævstype og ca. forventet ophelingstid.
 
3: Jeg behandling og retter kroppen op for låsninger og blokeringer, der kan være opstået før eller under skaden. Derefter behandler jeg skaden lokalt. Hvilke behandlingmetoder jeg bruger, afhænger af skaden.
 
4: Jeg vejleder dig i, hvad du selv kan gøre og kommer med individuelle anbefalinger i forhold til kost, kosttilskud og naturmedicin.
 
5: Akut vegatest (hvis du ønsker det) – jeg slutter af med en kort test af, hvilke naturmedicinskemidler, der passer helt unik til din situation for at optimere ophelingen. Det er ekstremt powerfuldt og helt uden bivirkninger.
 
6: Der er altid mulighed for, at du kan stille afklarende spørgsmål, skrive eller ringe, hvis der er noget, du kommer itvivl om, når du kommer hjem. Der kan ofte opstå en lille smule muren og aktivitet i kroppen i det lokale område, hvor jeg har behandlet. Det er helt normalt og letter efter en god nattesøvn.  
 
 
Hvad kan du selv gøre for at fremme en optimal opheling, når du har fået en akut skade.
 
1: Stop den aktivitet der har frembragt smerten eller, som frembringer smerten.
 
2: Ligge noget is på området 15-20 minutter og hold det let stramt.
 
3: Smør et tykt lag Traumeelsalve på området derefter ligge noget husholdningsfilm rundt om, som kompression. Gør det gerne flere gange om dagen.
 
4: Gå rundt med en kompression på området. Meget gerne en kompressionsstrømpe, tag strømpen af om natten. Den må Ikke være for stram.
 
5: Elevere det skadet område, når de sidder stille.
 
6: Efter 6-12 timer begynd at bevæge området – stille og roligt – spørg din fysioterapeut om vejledning.
 
7: Indtag meget gerne Arnica dråber/ampul og traumeel tabletter/ampul med det samme.
 
8: Bestil en tid hos en dygtig fysioterapeut til første undersøgelse, behandling og vejledning meget gerne inden der er gået tre døgn.
 

BOOK EN TID

Drejer det sig om en akut tid: send SMS eller ring: 6137 1358

Sand Sundhed Danmark

Sand Sundhed Danmark
Businesshouse
Jernbanegade 23B
4000 Roskilde
Rutevejledning

SAND SUNDHED DANMARK

2 + 7 =