Sportsskade Kronisk

En skade er kronisk hvis du har haft den i mere end to måneder.

Kronisk betyder, kroppen mange gange har indkapslet skaden og stoppet den akutte naturlige ophelingsproces. Den skal vi have startet igen. Det betyder, som regel et lidt længere behandlingsforløb, helt afhængig af, hvor stærk og sund dig krop er til at arbejde med i processen.

Min erfaring er, at du næsten altid kan komme af med din skade, og komme tilbage til den sport eller bevægelse du gerne vil.

Jeg har stor erfaring med at hjælpe mennesker tilbage fra en skade, de har gået med længe eller, har forsøgt at få hjælp til andre steder. Jo hurtigere du kommer med din længerevarende skade, desto kortere er behandlingstiden.

 

Hvorfor er der ikke sket en opheilng?:

Når du kommer i klinikken, foretager jeg en grundig undersøgelse, og giver dig et konkret bud på, hvad det er for en skade, du har, og hvad der skal til, for at komme af med din skade.

Jeg foretager en fysisk undersøgelse af de dele af kroppen, som kan være involveret og afdækker det lokale skadesområde, vævtype og ca. forventet ophelingstid.

Udover en fysisk undersøgelse fortager jeg også en vurdering af din generelle vævssundhed. Når en skade har stået på i lang tid, er det som regel fordi, den ikke er blevet behandlet, ikke er blevet behandlet korrekt eller, at din krops celler ikke har kræfterne og sundheden til at arbejde med i ophelingsprocessen.

Hvis det skyldes det sidste, kan det ex. være noget omkring din kost, manglende vitaminer, mineraler eller olier, for lidt eller for dårlig nattesøvn, at noget presser dig mentalt eller psykisk, eller noget helt andet.

Alt dette tager jeg med i mine undersøgelser og behandlingsoplæg, hvis du komme med en skade, som ikke kan hele op, på trods af, at du har været igennem forskellige behandlingstiltag i det etablerede sundhedssystem og det alternative sundhedsudbud.

Hvis jeg udfra mine undersøgelser vurderer, at der er brug for en eller anden form for scanning, vil jeg altid sende dig tilbage til din egen læge.

Min erfaring og viden efter mange år i klinikken med mange forskellige typer skader og smertetilstande er, at der stort set altid er en vej tilbage. Det kræver sommetider en helt anden vej, end du måske har prøvet før, og det kræver ofte en seriøs og målrettet egen indsats.

Sådan foregår en session:

1: Vi tager en samtale, hvor jeg spørger ind til hvor, hvornår, hvordan og hvor du har smerter. Tidligere skader og eks. andre smerter der er opstået. Jeg stiller spørgsmål i forhold til din generelle sundhed fysisk, mentalt og psykisk. Derudover spørger jeg ind til eks. tidligere behandlinger, der er foretaget.

2: Jeg foretager en fysisk undersøgelse af de dele af kroppen, som kan være involveret og afdækker det lokale skadesområde, vævtype og ca. forventet behandling- og ophelingstid.

3: Jeg undersøger og retter kroppen op for låsninger og blokeringer, der kan være opstået før, under eller efter skaden som følgekompensation. Derefter behandler jeg skaden lokalt.

4: Jeg vejleder dig i, hvad du selv kan gøre og kommer med individuelle anbefalinger i forhold til øvelser, træning, kost og kosttilskud.

5: Akut vegatest (hvis du ønsker det) – jeg laver en kort test af, hvilke naturmedicinskemidler der passer helt unik til din situation for at optimere ophelingen. Det er ekstremt powerfuldt og helt unden bivirkninger.

6: Hvis der er yderligere sundhedsmæssige problemstillinger, som mave/tarm smerter, dårlig søvn, generel træthed eller lign. vil jeg altid anbefale, at vi laver tid til en uddybende sundhedstest for at optimere dig. På den måde kommer du hurtigere i mål med din skade og undgår, at den opstår igen.

7: Der er altid mulighed for, at du kan stille afklarende spørgsmål, skrive eller ringe, hvis der er opstår noget, du kommer itvivl om, når du kommer hjem. Der kan ofte opstå en lille smule muren og aktivitet i kroppen i det lokale område, hvor jeg har behandlet. Det er helt normalt og letter efter en god nattesøvn.

 

Inden vi mødes.

Senest to dage inden du kommer til undersøgelsen, må du meget gerne sende mig en email med et ugeskema, hvor du i korte træk lister følgende informationer.:

Kost, væske, søvn, arbejdstimer, bevægelsestimer, træningstimer, hvornår skaden er opstået og evt. kosttilskud og medicin.

Hvad kan du selv gøre for at fremme ophelingen af en kronisk skade:

1: Bliv ved med at bevæge/træne dig. Gør det uden at gå ind i smerten. Reglen er; træn og bevæg dig uden at det gør ondt under aktiviteten, bagefter og dagen efter.

2: Find en fysioterapeut der har erfaring indenfor lige præcis det skadesområde du gerne vil have hjælpe til.

3: Spis sundt og nærende med gode fedtstoffer.

BOOK EN TID

Drejer det sig om en akut tid: send SMS eller ring: 6137 1358

Sand Sundhed Danmark

Sand Sundhed Danmark
Businesshouse
Jernbanegade 23B
4000 Roskilde
Rutevejledning

SAND SUNDHED DANMARK

7 + 6 =